Goud zoeken in Siberië
Blijf op de hoogte en volg Herman en Marjon
07 September 2012 | Rusland, Irkoetsk
Het is een oud mijnstadje, waar naar goud werd gedolven, maar nu vervallen. De natuur was heel mooi. Veel bos, maar een trieste sfeer. Sommige proberen er nog wel wat van te maken. Je ziet dan een oud houten huisje, maar met een tuin vol bloemenpracht.
We kwamen grote bergen keutels tegen maar geen dier gezien die groot genoeg was om zo'n berg te produceren.... Zouden er hier beren zitten? Of zien we beren op de weg?
Hoewel we hier heerlijk gewandeld hebben, waren we blij dat we hier geen overnachting hadden geboekt. We hebben de boot van 18.00 uur terug naar Listvyanka genomen.
Wat ons opvalt is dat de auto's rechts rijden maar dat er evenveel auto's met het stuur aan de linker- als aan de rechterkant zijn. Zouden die auto's met het stuur rechts misschien goedkoper zijn? We hebben dit nagevraagd, en het maakt de Russen niet uit wat ze rijden, als het maar niet Russisch is. Dus geen Lada of Taiga meer, maar wel een Hummer, BMW of een Daewoo als je even wat minder te besteden hebt.
De volgende dag hebben we afscheid genomen van onze lieve vriend de waakhond, Maigic, die we elke ochtend een kleine snack gaven (de overgebleven worst van ons ontbijt). Hij blij, wij blij, en de hostess maar denken dat wij zulke lekkere eters waren.
Jammer dat hij niet in onze rugzak past.
Nu op naar Irkutsk, waar we nog een dag hebben voordat we op de Trans Mongolië express gaan stappen.